ECO4 U03-2 MERCATS I EMPRESA
Costos i ingresos
d’entrepans de tonyina per intolerants a la lactosa d’en Guillem Peraplana Peraplana.
Actualment el negoci el porta un treballador, en Ataulfo, i factura al voltant d’un miler
d’entrepans setmanals, que es venen a un preu de 3€.
En Guillem Peraplana Peraplana,
famós entrepanaire
variaria el seu resultat si aconseguís doblar la producció (vigila, perquè alguns
costos son fixos i d’altres variables!) Quan ho tinguis, enganxa la taula a un nou
post al teu bloc.
Cost setmanal
(1.000 entrepans)
|
Cost setmanal (2.000 entrepans)
|
Tipus de cost
| |
Pa
|
100 €
| 200 € |
Variable
|
Lloguer del local
|
450 €
| 450 € |
Fix
|
Tonyina
|
400 €
| 800 € |
Variable
|
Neteja diària
|
50 €
| 50 € |
Fix
|
Bossetes de paper (1 per entrepà)
|
50 €
| 100 € |
Variable
|
Salari treballat
|
800 €
| 800 € |
Fix
|
Electricitat
|
30 €
| 30 € |
Fix
|
TOTAL DESPESES
|
1.880 €
|
2.430 €
| |
TOTAL INGRESSOS
|
3.000 €
| 6.000 € |
2. Quant li costa al Guillem, en promig, produir UN entrepà quan en produeix 1.000? I
quan en produeix 2.000?
3. Com podríem mesurar la productivitat d’en Ataulfo? Calcula aquesta productivitat
per quan produeix 1.000 entrepans i quan produeix 2.000.
Comentarios
Publicar un comentario